Drops Wooliam -villahousut. Julkaistu alunperin vanhassa blogissa.

Drops Wooliam – tilaustyönä neulotut lapsen villahousut

Tällaiset tilaushousut valmistuivat jo ennen joulua, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi kirjoitella niistä. Housut menivät kai joululahjaksi, joten en tiedä miten sopivat ne loppujen lopuksi olivat, mutta ainakin tilaaja oli tyytyväinen. Housut neulottiin kaksinkertaisella langalla Dropsin Baby Merino ja Delight -langoista 5,5 ja 5 mm puikoilla. Ohje on Garnstudion sivuilta (Drops Wooliam, se löytyy täältä), mutta ihan ohjeen mukaan en tietenkään tehnyt.

Neuloin yläosan kokonaan joustinneuleena, niin kuin ohjeessakin, mutta tilaaja halusi lahkeista hieman sileämmät, joten ne neuloin pääasiassa sileänä neuleena, ainoastaan molemmissa lahkeissa ulkosivulla on muutaman sentin levyinen joustinneule, jotta lahkeet eivät lerpata. Lahkeensuut ovat tietenkin kokonaan joustinneuletta. En enää muista vaihdoinko lahkeensuiden resoreihin 4 mm sukkapuikot, vai neuloinko nekin 5 mm puikoilla. Lankaa housuihin meni yhteensä noin 255 grammaa, siten että Baby Merinoa kului  n. 135 g ja Delightiä 120 grammaa. 3 kerää per lanka siis riitti näihin noin 5-6 vuotiaalle (110/116 cm) mitotettuihin housuihin.

Nämä villahousut ovat odottaneet esittelyvuoroaan jo pari kuukautta.

Nämä villahousut ovat odottaneet esittelyvuoroaan jo pari kuukautta.

No, tässä sitten pari kuvaa housuista. Langat olivat siis Baby Merino, väri 35 (tumma lila) ja Delight, väri 13 (punainen/oranssi/harmaa). Kirjavan Delightin ja yksivärisen Baby Merinon ansiosta housuista tuli hillityn raidalliset. En itse olisi keksinyt yhdistää noita kahta langan sävyä yhteen (etenkin kun violetti ei ole suosikkivärini), mutta epäilyksistäni huolimatta lopputuloksesta tuli oikein kivan värinen. 🙂 Nyt työn alla on samoista langoista (Baby Merino on kyllä erivärinen) tehtävät aikuisen villahousut. Hieman suuritöisemmät arvatenkin kuin nuo lapsen housut!
Yläreunaan neulottiin reikäkerros kuminauhaa varten. Lahkeensuusta löytyy TÄNKIMÄÄTEIN-tunniste.
Yläreunaan neulottiin reikäkerros kuminauhaa varten. Lahkeensuusta löytyy TÄNKIMÄÄTEIN-tunniste.
Valmiit Drops Wooliam -housut. :)

Valmiit Drops Wooliam -housut. 🙂