Ei pöllömpi pöllö! (Omatekoinen pöllö vasemmalla, inspiraationa toiminut oikealla.)

 

Ei pöllömpi

(Julkaistu alunperin vanhassa blogissa: http://tankimaatein.blogspot.com/2014/06/ei-pollompi.html.)

Ostin Türin kukkamarkkinoilta (http://tankimaatein.blogspot.fi/2014/05/hattu-paahan-piippu-suuhun.html) virkatun pöllöhelistimen ajatuksena kokeilla osaisinko itse tehdä samanlaisen mallin perusteella. Eilen sitten  kaivoin 3,5 mm virkkuukoukun ja lankaa esiin ja aloin virkata. Pöllön vartalon tein Dropsin Merino Extra Finesta (jäi yli TÄNKIMÄÄTEIN-piposta). Siivet ja kirjotut koristeet tein Dale Garnin Baby Ull -langasta. Täytteenä pöllössä on pumpulia ja yksi kulkunen. Vartalo-osassa olisi saanut olla hieman paksumpi koukku, mutta siipien virkkaamiseen tuo 3,5 mm paksuinen oli juuri sopiva.

En halunnut tehdä pöllöstä aivan samanlaista kuin ostamani, joten en virkannut silmiä, vaan ompelin napit silmiksi. Ajattelin ensin laittaa siniset silmät, mutta totesin, että eivät ne käy yhteen siipien kanssa, joten piti poistaa ne ja ommella valkoiset tilalle. Mielestäni pöllöstä tuli oikein sievä ja suloinen. Voisin tehdä näitä enemmänkin. Ja vaikka joskus sen vaunulelunkin. Helistimen lisäksi myynnissä oli nimittäin vaunuleluja, joissa oli kolme pöllöä. Ne olivat todella ihania, mutta en raaskinut ostaa sellaista, joten tyydyin helistimeen.

Vähän vaiheessa. (Silmät vaihtoon.)

Vähän vaiheessa. (Silmät vaihtoon.)

Valmis pöllö!

Valmis pöllö!

Logo löytyy pohjasta.

Logo löytyy pohjasta.

 

 

Kuvat saa aukeamaan suurempana klikkaamalla kuvaa.

EDIT 2019:

Näitä pöllöjä on sittemmin tullut neulottua melkoinen määrä erilaisia ja eri kokoisia. Helistimiä ja avaimenperiä pääasiassa, mutta myös yksi vaunulelu (esittely täällä: https://www.tankimaatein.fi/virkattu-vaunulelu/) ja yksi iso pöllöpehmolelu (esittely täällä: http://tankimaatein.blogspot.com/2014/11/polloilya.html. Vanhasta blogista löytyy myös esittelyjä monista muistakin virkkaamistani pöllöistä, kategoriasta pehmolelut. Taisipa sieltä löytyä myös pöllöavaimenperätyyliin tilauksesta virkattu pupuavaimenperä. Nämä kaksi tässä esiteltyä pöllöä löytyy edelleen kotoani, ja ne tuntuvat olevan hyvin mieluisia leluja monille pienille lapsille. Siivistä saa hyvin kiinni, ja helistimen ääni on pelkkää plussaa. Siksi sen erilaiset muunnokset ovatkin yleisimpiä virkkaustöitäni yhä edelleen. Ja onhan se myös nopea ja helppo tehdä!