Nämä Goldenrod-asusteet tehtiin tilauksesta, Drops Lima-lanka korvattiin konepestävällä merinovillalla.

Goldenrod panta ja lapaset

Eräs vakioasiakas tilasi lahjaksi pannan (otsanauha) ja lapaset. Katselimme valmiita ohjeita Garnstudion sivuilta, ja Goldenrod-setti oli asiakkaalle mieluisin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Settiin kuuluu myös kauluri, mutta se jätettiin tästä tilauksesta pois. Ohjeessa käytetty lanka on Drops Lima, mutta asiakkaan toiveesta setti neulottiin konepestävästä Merino Extra Fine -langasta.

Lapaset neulottiin ohjeen mukaan s/m -koossa, 3 ja 4 mm puikoilla. Lankaa yhteen lapaseen meni noin 38 grammaa, eli molempiin yhteensä 75-76 grammaa. Lapasmalli ei ole ainakaan omaan käteeni kaikista sopivin (paremmin istuvan saisi tekemällä peukalokiilasta hieman pitemmän samoilla silmukkamäärillä – eli neulomalla vähintään yhden lisäkerroksen lisäysten väliin), mutta ehdottoman positiivinen asia mielestäni on melko pitkät varret. Ei pitäisi ranteiden jäädä paljaaksi kovemmassakaan menossa.

Myös panta/otsanauha neulottiin s/m -koossa koon 4 mm puikoilla. Lankaa pantaan meni noin 33 grammaa. Asiakkaan toiveesta pantaan tehtiin vielä napilla kiinnitettävä lisäosa, jolla pannan etuosan saa kavennettua hieman kapeammaksi. Nappi oli tietenkin Tänkimäätein-logolla varustettu iso setrinappi. Lisäosa on neulottu ainaoikein neuleella 10 silmukalla. Napinläven kohdalta kavensin myös molemmista reunoista niin, että kärki on hieman suippo. Tähän lisäosaan lankaa meni muutama gramma. Kolme kerää lankaa riitti oivallisesti koko settiin.

Pantaan tehtiin asiakkaan toiveesta lisäosa, jonka avulla pantaa voi kaventaa edesstä.

Kaunis lehtikuvioinen pitsimalli oli helppo oppia. Mallikerta on 20 silmukkaa ja kahdeksan kerrosta.