Merinovillahaalari raidallisena ja yksivärisenä. Esittelyssä kaksi vuoden 2017 tilausneuletta.

Merinovillahaalari vauvalle x 2

Tässä siis esittelyssä kaksi tilaushaalaria, joista toinen on neulottu Dropsin Baby Merino– ja toinen Merino Extra Fine– langasta. Molempiin haalareihin valikoitui neutraali vaalean harmaa sävy, sillä vanhemmat eivät tienneet etukäteen tulevan lapsen sukupuolta. Harmaa on ajankohtainen väri myös sisustuksessa, joten miksei sitten vauvan vaatteissakin. Harmaa on myös huolettomampi vaihtoehto kuin esimerkiksi valkoinen, joka on toinen suosittu (neutraali) värivalinta vauvan vaatteisiin ja asusteisiin.

Kuvat saa aukemaan todellisessa koossaan klikkaamalla kuvaa.

Raidallinen haalari Baby Merinosta

Raidallinen haalari valmistui jo helmikuussa, ja tilaaja valitsi haalarilangaksi valikoimassamme olevista merinovilloista ohuimman, eli Baby Merinon. Haalarin pääväriksi valikoitui vaaleanharmaa, ja haalarin sileäneuleisiin osuuksiin haluttiin kapeahkoja luonnonvalkoisia raitoja. Haalarin ohje on muokattu tästä Garnstudion ohjeesta. Alkuperäinen ohje on paksummalle Merino Extra Fine -langalle tehty, mutta ohje on kohtuullisen helppo muokata sopivaksi toiselle langalle neuletiheyden avulla. Vertasin kyllä myös laskemalla saamiani silmukkamääriä Baby Merinosta neulottavien vauvanvaatteiden ohjeiden silmukkamääriin. Haalarista haluttiin vastasyntyneelle sopiva, eli tein haalarin suunnilleen koossa 50/56  cm. Tällainen pieni haalari on todella soma, mutta jää aika nopeasti pieneksi, varsinkin vähän isommalla vauvalla.

Haalarissa on viisi Drops setrinappia (25 mm), joista ylimmäiseen on poltettu TÄNKIMÄÄTEIN-logo. Lankaa haalariin meni yhteensä 194 grammaa, josta valkoista oli noin 53 g ja harmaata noin 140 grammaa. Haalari on neulottu 2,5 ja 3 mm puikoilla.

Raitahaalari on neulottu ohuesta Baby Merino -langasta.
Raitahaalari on neulottu ohuesta Baby Merino -langasta.

Yksivärinen haalari Merino Extra Fine -langasta

Yksivärinen harmaa haalari on neulottu Merino Extra finesta.
Yksivärinen harmaa haalari on neulottu Merino Extra finesta.

Yksivärinen haalari neulottiin alkuperäisen ohjeen (sama kuin raidallisessakin haalarissa) mukaisella Merino Extra Fine -langalla. Tämä heinäkuun alussa valmistunut haalari oli siinä mielessä nostalginen työ, että ihan ensimmäinen neulomani vauvan haalari oli myös vaaleanharmaasta Merino Extra Finesta neulottu (tuon ensimmäisen haalarin esittely löytyy täältä!). Tälläkään kertaa en neulonut ihan täysin ohjeen mukaan, vaan pieniä muutoksia tein; jätin mm. kaikki ainaoikeinneuletta olevat kohdat pois. Tähän haalariin laitettiin myös setrinappeja, kuusi kappaletta tällä kertaa. Haalari tilattiin ensin puolivuotiaan koossa, mutta haluttiinkin jälkikäteen hieman pienempänä, joten lahkeet ovat hieman leveämmät kuin normaalisti pienimmässä koossa. Resorien vuoksi tällä ei kuitenkaan ole merkitystä.

Lankaa tähän haalariin meni noin 290 grammaa. Haalari on neulottu 3 ja 4 mm puikoilla.