Parisuhdelapanen

Parisuhdelapanen mahdollistaa käsikkäin kävelyn kylmemmälläkin säällä. Tämä lapanen on neulottu Dropsin Merino Extra Fine -langasta (väri 01, valkoinen). Lapasen julkisivun puolella olevat koristesydämet on virkattu (ketjusilmukkaa, ommeltu kiinni lapaseen jälkeen päin) 4 mm koukulla myös Merino Extra Fine -langalla (väri 19, vaalea harmaansininen). Lankaa lapaseen meni 57 grammaa. Resorit on neulottu 3 mm puikoilla ja sileään neuleeseen käytin 4 mm puikkoja. Vastaavanlaisia lapasia olen neulonut ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen merinovillainen yksilö. Todella mukava ja nopea neuloa, ja ihanan pehmeä kädessä!

Aiempiin tekemiini parisuhdelapasiin olen neulonut myös parit ”irrallisille” käsille. Tälle lapaselle en ole ainakaan vielä tehnyt lisäosia, mutta luultavasti sellaiset vielä valmistuu ennen kuin lapanen päätyy käyttöön. Edelliset neulomani parisuhdelapaset on esitelty vanhassa blogissa. Niihin pääsee tutustumaan näistä linkeistä: http://tankimaatein.blogspot.fi/2015/09/parisuhdelapaset.html ja http://tankimaatein.blogspot.fi/2015/10/lisaa-lapasia.html.

Ohje

Lapasen ohje on Novitan Kevät 2012 -lehdestä, ja ohjeen mukainen lanka on Novitan 7 veljestä (langanmenekiksi arvioidaan vajaa 100 grammaa). Olen ennenkin todennut, että 7 veljestä -langan voi onnistuneesti korvata Dropsin B-lankaryhmän langoilla. Itselläni on positiivisia kokemuksia Drops Merino Extra Finen lisäksi ainakin Drops Karisman käyttämisestä 7 veljestä -langan tilalla.

Ohje on melko yksinkertainen. Ensin neulotaan kaksi ranneketta: Neulotaan 7 cm korkea resori (2 o, 2 n -joustinneuletta, 48 silmukkaa), sen jälkeen tehdään 1-puikon alussa ja 4-puikon lopussa 5 kavennusta ja päätetään lopuksi kaksi silmukkaa (jäljellä yhteensä 36 silmukkaa). Tämän jälkeen molemmat rannekkeet yhdistetään yhdeksi lapaseksi ja neulotaan 72 silmukalla 12 cm. Kärkikavennukset tehdään 1. ja 3. puikkojen lopussa ja 2. ja 4. puikkojen alussa. Ensin joka toinen kerros 4 kertaa ja lopuksi joka kerros. Kun jäljellä on 8 silmukkaa lanka katkaistaan ja vedetään loppujen silmukoiden läpi. Lopuksi roikkuvat langanpätkät päätellään hyvin ja tarvittaessa tehdään jonkinlainen koristekuvio lapaseen. Itse olen yleensä käyttänyt toisen rannekkeen yläosan langanpäätä rannekkeiden väliin jäävän pienen aukon kiinni ompelemiseen ennen langanpään päättelyä.

 

 

Parisuhdelapanen Merino Extra Fine -langasta.

Tässä vielä selvennyksen vuoksi linkki Novitan omilta www-sivuilta löytyvään ohjeeseen: http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94016. 🙂

Edit 6.11.2017

Tälläiset irralliset lapaset tein kaveriksi parisuhdelapaselle, ja koko paketti päätyi kihlajaislahjaksi.

Nämäkin lapaset on tietenkin neulottu Dropsin Merino Extra Fine -langasta 3 (resorit) ja 4 mm puikoilla. Naisen lapanen on neulottu 40 silmukalla (+ peukalokiila 11 s) ja miehen lapanen 48 silmukalla (+ peukalokiila 13 silmukkaa). Nimikirjaimet on virkattu ja ommeltu kiinni lapasiin.

Eriparilapaset 😀

Kirjaimiin meni yhteensä 2 grammaa lankaa.

Valmiina lahjapaketissa. Onnea vielä E & J!

E-kirjaimella varustettuun naisen lapaseen meni valkoista lankaa 30 grammaa ja J-kirjaimella merkattuun miehen lapaseen 42 grammaa.