Partiopipo (eli Pihtiputaan Partiolaiset ry:n logolla varustettu pipo) ja lapaset ilman logoa. Neulottu 7 mm puikoilla kaksinkertaisella Drops Karisma -langasta. Suunnittelu ja toteutus: Enni / Tänkimäätein.

 

Partiopipo (ja epäpartiolapaset)

(Juttu julkaistu alunperin vanhassa blogissa osoitteessa: http://tankimaatein.blogspot.com/2014/04/partiopipo-ja-epapartiolapaset.html.)

Tummansinisestä Karismasta kaksinkertaisella langalla 7 mm puikoilla neuloin pipon. Ja lapaset. Kymmenen kerrosta joustinneuletta ja loppuosa sileää. Pihtiputaan Partiolaisten logo neulomalla ei onnistunut näin paksulla langalla, joten piti miettiä joku muu ratkaisu. Kirjonta ei houkutellut kovin paljoa, joten halusin kokeilla neulahuovuttamista. Ja voinpa kertoa, etten ihan heti ole toista kertaa neulahuovuttamassa tuota logoa. Joten lapaset jäivät ”tyhjiksi”. Kyllä tuon kuulemma tunnistaa. Kehujakin se sai. 🙂 Ja valmistui juuri sopivasti partioviikon kunniaksi! 🙂

Partiopipo. Langanmenekki noin 90 grammaa.

Partiopipo. Langanmenekki noin 90 grammaa.

Peruslapaset. Langanmenekki noin 80 grammaa.

Peruslapaset. Langanmenekki noin 80 grammaa.

Päivitys 8.11.2018:

Partio-aiheinen neule oli mielessä jo 14.4.2014 julkaistussa blogitekstissä Partioneule, siinä tosin haaveiltiin ihan oikeasta villapuserosta. Halusin kokeilla ensin jotain pienempää, joten pipo oli looginen valinta. Jutun pääsee lukemaan vanhasta blogista, siinä mm. mietittiin värejä ja logon toteutustapaa. (Juttua ei siirretä uusille sivuille.)

Isompaa partioneuletta en ole ainakaan vielä toistaiseksi toteuttanut, ja työ- (ja haave)listalla on niin paljon kaikkia muita neuleita, ettei taida olla toista partioneuletta tulossakaan. Ellei sitten joskus jonain tilaustyönä tms…