Raitahaalari haluttiin varustaa nallen korvilla.

 

Raitahaalari nallen korvilla

(Juttu julkaistu alunperin vanhassa blogissa: http://tankimaatein.blogspot.com/2016/08/raitahaalari-nallen-korvilla.html.)

Viime viikon loppupuolella valmistui eräs pieni ja ihana tilaustyö, pääsin nimittäin taas vaihteeksi neulomaan ihan pientä villahaalaria. Tämä haalari haluttiin raidallisena ja nallen korvilla varustettuna. Pieniä haasteita neulomiseen antoi eräs noin kaksivuotias nassikka, joka päätti kokeilla saksia juuri tuohon kyseiseen neuleeseen. No, valmista kuitenkin lopulta tuli….

Lankana on Dropsin Cotton Merino, joka on todella miellyttävän pehmeää ja laadukkaan tuntuista lankaa. Käytin 3 mm, 3,5 mm ja 4 mm puikkoja. Hihojen ja lahkeiden resorit on neulottu 3 mm koivupuikoilla ja nappilistan ja hupun resorit 3,5 mm bambupuikoilla. Syy eri kokoisilla puikoilla tehtyihin resoreihin on yksinkertaisesti se, että en ole aiemmin omistanut 3 mm kokoisena kuin sukkapuikkoja ja en jaksanut alkaa pitkiä resoreita neulomaan lyhyillä puikoilla. Sileä neule on tehty 4 mm puikoilla (koivu ja KnitPro Cubics). Raidat ovat noin 2 cm korkuisia. Korvat virkkasin beigestä Cotton Merinosta 3 mm koukulla. Lankaa koko työhön meni vajaa 250 grammaa (ehkä noin 230 g). Beigeä noin 2,5 kerää ja valkoista vajaa kaksi kerää. Langan ja puikkojen lisäksi tarvitaan tietenkin kauniit napit (Tässä haalarissa on Virosta Türin kukkamarkkinoilta ostetut käsintehdyt puunapit) ja Tänkimäätein-merkki. Ja sitten vain neulomaan. Kovin kauhanhan tuollaisen pienen työn neulomisessa ei mene, jos kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Pienistä haasteista huolimatta haalari ehti hyvin valmiiksi ennen kuin siihen puettava vauva loppuvuodesta syntyy. 🙂

Pienen "tapaturman" takia toisen hihan resori ja kaksi alinta raitaa piti tehdä uudestaan. En halunnut alkaa purkamaan koko yläosaa, joten neuloin hihansuun uudestaan toiseen suuntaan. Eroa ei onneksi huomaa kuin todella tarkassa syynissä.
Pienen ”tapaturman” takia toisen hihan resori ja kaksi alinta raitaa piti tehdä uudestaan. En halunnut alkaa purkamaan koko yläosaa, joten neuloin hihansuun uudestaan toiseen suuntaan. Eroa ei onneksi huomaa kuin todella tarkassa syynissä.
Haalarin tilaaja halusi huppuun korvat.
Haalarin tilaaja halusi huppuun korvat.
Logo löytyy toisesta lahkeesta.
Logo löytyy toisesta lahkeesta.

Kuvat saa aukeamaan todellisessa koossa klikkaamalla kuvaa.

 

Haalarin alkuperäinen ohje täällä: Drops Little Blue Dream.