Roly Poly -alpakkatossut vauvalle. Lanka Drops Alpaca.

 

Roly Poly -alpakkatossut vauvalle

Aina välillä tulee selailtua ohjeta Garnstudion sivuilta ihan muuten vaan, ja aika usein sieltä löytyy joitakin niin ihania ohjeita, että pitää ottaa se muistiin ja toteuttaa joskus. Niin kävi myös näiden söpöjen tossujen kohdalla. Lähipiiriin on viime aikoina tullut (ja on edelleen tulossa) jonkin verran vauvoja, joten vauvaneuleet ja -langat ovat olleet aika ajankohtaisia (Hauskaa sinänsä, että tätä postausta kirjoittaessani sain kuvan pari tuntia sitten syntyneestä pienokaisesta, jonka äidin kanssa pidimme käsityötreffejä alkuviikolla). Vauvaneuleet myös valmistuvat aika nopeasti, joten niitä on siksikin kiva tehdä.

Näiden alpakkatossujen ohje siis löytyy Garnstudion sivuilta, tässä linkki kyseiseen ohjeeseen. Tossut on kerrankin toteutettu ihan täysin ohjeen mukaan, eikä se edes ollut kovin vaikeaa. Lanka on Dropsin Alpaca ja tossut on neulottu 2,5 mm koivuisilla sukkapuikoilla. Tossut valmistuivat melko nopeasti ja niitä oli mukava neuloa, varsinkin kun tuo lanka on niin ihanan tuntuista. Tossut ovat ihan kaikista pienintä kokoa, eli 1-3 kk ikäiselle sopivat (ohjeen mukaan). Ja lankaa niihin meni 21 grammaa, toisetkin saman kokoiset siis vielä yhdestä kerästä saisi. Tai sitten jotain muuta pientä ja söpöä.

Tossuissa on nätti pieni pitsivarsi, muuten ne on neulottu pääosin ainaoikein-neuleella. Ei siis mitenkään kovin hankalat neuloa, vaikka saattaisivatkin näyttää siltä. Tossuissa on sauma pohjassa, niihin ei siis tehdä edes kantapäätä, mikä on ilmeisesti usein ”kynnyskysymys” sukkia neuloessa. Kannattaa kokeilla! 🙂 Tällaisia pieniä neuletöitä tehdessä joskus harmittaa, ettei minulla ole mitään näihin sopivaa logoa olemassa, mutta ehkä kaikkea ei tarvitse merkata…

 

 

 

Mallina tietenkin Anne-nukke.
Mallina tietenkin Anne-nukke.
Näyttäisi, ettei lankaa mennyt juuri ollenkaan! Kerästä on noin puolet jäljellä.
Näyttäisi, ettei lankaa mennyt juuri ollenkaan! Kerästä on noin puolet jäljellä.
Tässä on muuten jonkin verran viimeistelyä vailla olevia vauvaneuleita lähes valmiina odottamassa esittelyä. Kävin myös hankkimassa keskiharmaata, valkoista ja sinistä 7 veljestä -lankaa veteraanisukkia varten, koska idea on mielestäni mahtava. Täältä löytyy lisäinfoa sukkaprojektista. Eiköhän neulota 100 vuotiaan Suomen kunniaksi veteraaneille lämmikettä!
Kuvat saa aukeamaan todellisessa koossa klikkaamalla kuvaa.