Villahaalari vauvalle Dropsin Merino Extra Fine -langasta.

 

Villahaalari vauvalle

(Julkaistu alunperin vanhassa blogissa. Alkuperäisen jutun pääsee lukemaan täällä.)

Kerroin jossain vaiheessa uudesta neuleprojektistani, joka oli siinä mielessä normaalista poikkeava, että ohje oli englanniksi. Tosin se löytyy Garnstudion sivuilta myös suomeksi ja myönnänpä pari kohtaa tarkistaneeni sieltä. Kyseessä oli siis odotettavissa olevalle sukulaislapselle neulottava villahaalari. Lankaa meni reilu 300 grammaa, ehkä 320 tai jotain sinne päin. Käytin 3 mm, 4 mm ja 4,5 mm puikkoja. Lanka on siis Dropsin Merino Extra Fine ja myös vaaleat puunapit (6 kpl) ovat Dropsin valikoimasta. Työ oli siitä mukava, että saumojen ompelu oli tehty niin vähäiseksi kuin mahdollista. Neule on siis pääasiassa neulottu yhtenä kappaleena ja suljettuna neuleena niin pitkään kuin mahdollista. Aivan täysin ohjeen mukaan haalaria en neulonut, koska halusin jättää kaikki ainaoikeinneulekohdat pois. Jatkoin myös hupun suoraan kauluksesta päättelemättä silmukoita välillä, sillä miksi päätellä silmukat ja sen jälkeen poimia ne uudestaan puikoille. Kavennuksilla ja lisäyksillä sai tarvittavat silmukkamäärämuutokset tehtyä. Tällä menetelmällä sai myös etureunan ja hupun joustinneulereunukset tehtyä samalla kertaa. 

Haalari on noin 56 cm kokoinen.
Haalari on noin 56 cm kokoinen.
Vauvanukke oli haalariin liian pieni. Nuken pitsineulesukat Novitan 7 veljestä -lankaa.
Vauvanukke oli haalariin liian pieni. Nuken pitsineulesukat Novitan 7 veljestä -lankaa.

Tiedot ohjeesta

Villahaalari on neulottu Drops Little Blue Dream -haalarin ohjeella, hieman ohjetta muuttaen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4920&sid=1685&cid=11.

Muuta

Alkuperäinen julkaisu on vanhan blogin suosituin postaus, ja sitä on kommentoitu jonkin verrran. Kommentit pääsee katsomaan alkuperäisestä julkaisusta.