Joululahjapaita on esitelty alunperin vanhassa blogissa.

Joululahjapaita veljelle Novitan Tempo -langasta

Tein tuossa pari vuotta sitte velipojalle joululahjaksi neulepuseron. Paitaan ei ollut mitään ohjetta olemassa, ja koko määräytyi sen perusteella, että kävin joskus salaa hänen vaatekaapillaan mittailemassa paitoja. Langaksi valitsin muistaakseni jostain alennusmyynnistä Novitan Tempoa. Koristeraidat on tehty kaksinkertasesta 7 veljestä -langasta tai jostain vastaavasta (vyöte ei tietenkään ole enää tallessa).

Ei mitenkään kiire meinannu paidan kans tulla, mutta muistan ommelleeni (tai siis harsineeni) vetoketjun paikalleen vasta jouluaattona kiireesti, että saa paidan pakettiin ennen joulunviettoon lähtlä. 🙂 Ohjeistinkin lahjan saajaa, että vetoketjua tulee käsitellä varovasti.

Nyt olisi vihdoin tarkoitus ommella vetoketju kunnolla kiinni, ja samalla vähän kaventelen hihoja, ovat aika löysät, vaikka muuten paita on sopiva. Nyt. Sillon pari vuotta sitte tais olla vähän reilu. Lämminhän tuommoisen paksun neuleen pitäisi ainakin olla, vaikka ei ihan 100 % villaa olekaan.

Kuvissa esiintyvä komea miesmalli on siis veljeni, jolle paita on tehty.

Vetokejun kiinnitys on siis väliaikaisratkaisu. Ollut vasta kaksi vuotta. :D
Hihojen löysyys ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta kyllä ne oikeasti ovat sen verran löysät, ettei pieni kaventaminen ole pahaksi.

——

Edit 19.1.2014
Piti tuossa joku reilu viikko sitten kertomani, että paidan hihat on nyt kavennettu, ja vetoketju vihdoin kiinnitetty kunnolla. 🙂 Kavensin hihat ompelukonetta apuna käyttäen. Oli mielenkiintoista ommella koneella tuollaista paksua neuletta, mutta halusin kaksinkertaiset siksakit sauman lisäksi vähentämään purkautumisriskiä. Paras olisi varmaan ollut PURKAA hihat ja tehdä ne kokonaan uudestaan, mutta se olisi vienyt liikaa aikaa. Mutta ihan hyvät tuli noin, ja paidan omistaja oli tyytyväinen. Se kai se pääasia on. 🙂