Lyhythihainen bolero  -teksti on julkaistu alun perin vanhassa blogissa. Alkuperäinen juttu luettavissa täällä.

 

Lyhythihainen bolero Classic Yarnin King Kid Silkistä

Tässä oli taas (syyskuun lopussa) yhdet häät ystäväpiirissä, ja ajattelin, että olisihan se hauska saada uusi bolero sen ”vanhan” luottomekkoni kanssa, joka oli ollut minulla jo kaksissa häissä tänä vuonna – molemmilla kerroilla eri boleron kanssa. Maaliskuun häissä mekon kaverina oli ihana punainen silkkimohair-hihatin ja elokuisissa häissä juhlia varten päivitetty versio pinkistä vastaavasta. Silkkimohair taitaa olla Se Juttu, sillä tässäkin tekstissä pääosassa on silkkimohair.
 
Tällä kertaa langaksi valikoitui kaunis oranssin sävyinen Classic Yarnin King Kid Silk, josta neuloin mohairhupparin pari vuotta sitten. Lankaa oli (ja on edelleenkin) vähän jäljellä, joten pääsin töihin heti idean saatuani. En viitsinyt etsiä mitään ohjetta boleroon, sillä halusin ihan yksinkertaisen – tyyliin hihatin, eli poikittain neulottavan, jonka hihansuihin ja reunukseen tulee joustinneuletta. Ajattelin ensin tehdä pitkähihaisen tai 3/4 hihaisen, koska syksy, mutta hihansuusta tuli sen verran löysä (en tietenkään viitsinyt laskea silmukkatarvetta etukäteen, vaan loin niitä summassa), että päätinkin tehdä lyhythihaisen. En nimittäin sitten kuitenkaan halunnut liehuvahihaista boleroa/hihatinta, vaikka joskus niin ajattelinkin. Lisäsin hihan jälkeen varmuuden vuoksi muutamia silmukoita (muistaakseni 5) selkäosan alareunaan, että takaosa ei jää liian lyhyeksi.

Bolero taas häiden teemavärissä

Neuloin boleron 5 mm puikoilla (hihat koivuisilla sukkapuikoilla suljettuna neuleena) ja lankaa siihen meni noin 25 grammaa. Se on siis varsin kevyt vaatekappale. Ihme kyllä, maltoin tehdä koko boleron (paitsi tietenkin resorit) sileänä neuleena ja siis täysin ilman pitsiä! Mietin toki ensin pitsineuletta, mutta ajattelin, että koska sekä pinkki että punainen ovat pitsineuleisia, niin voisi tällä kertaa tehdä sileän. Isoilla puikoilla ja ohuella langalla neuleesta toki joka tapauksessa tulee hieman reikäinen (pitsimäinen), joten arvelin sen riittävän.
 
Sain boleron hyvissä ajoin häitä edeltävänä iltana valmiiksi, mutta kuitenkin vielä noin tunti ennen lähtöä viimeistelin takahelman resoria. Pujotin siis taakse alareunaan kaksinkertaisen langan, jotta resorin saa asettumaan kauniisti eikä se törröttäisi mihinkään suuntaan. Tein sen nimittäin aika löysästi, ettei siitä tulisi ainakaan liian tiukka, niin kuin pinkissä kävi. Ja tietenkin harkitsin siinä vielä ennen lähtöä, että pitäisikö kuitenkin laittaa se hyväksi havaittu pinkki (siksikin, että siinä on pidemmät hihat…). En vaihtanut, ja olin ihan tyytyväinen ratkaisuuni (lyhyistä hihoista ja viileähköstä säästä huolimatta juhalapaikalla tarkeni ihan hyvin), vaikka sainkin häissä paljon humoristisia kommentteja värivalinnastani, häissä oli nimittäin teemavärinäkin oranssi – mitä en tiennyt etukäteen. Hoksasin muuten, että värivalintani osui aika hyvin kohdilleen myös muissa tämän vuoden silkkimohairbolerohäissä (elokuun häissä teemaväri oli vaaleanpunainen, boleroni pinkki ja maaliskuun häissä boleroni oli sävy sävyyn pöydissä olevien ruusujen kanssa…)
Muistin jopa kuvata boleron sitten juhlien jälkeen!

Muistin jopa kuvata boleron sitten juhlien jälkeen!